2011. november 8.

ma reggel

evidencia: 15 ember nem egészen félórai munkával oldja meg azt, ami egy embernek egy munkanapba telik.


Gáborral tavasszal azt tervezgettük, hogy néhány jókedvű lakóval majd milyen lendületes változásokat lehet elérni, mennyi mindent lehetne rendbetenni, túllépni az úgy-ahogy szintentartáson, és hogy egy-két óra munka után a patakparton rendezünk almásrétesevős-sörözős-bodzaszörpös zenés pikniket. :)

Egyelőre odáig jutottunk, hogy amikor dolgozunk, a mi házunknál a lakók nagy része köszönés nélkül továbbmegy, vagy megáll, és elmondja, hogy itt nem érdemes csinálni semmit, az ő házuknál viszont megállnak, megdicsérnek, hogy milyen aranyosak vagyunk, és elmondják, hogy szerintük máshogy kéne.

4 megjegyzés:

  1. olvasgatom ezt a blogot egy ideje, csak arra nem jöttem még rá, hány kertész van ott a Máglya-közben - és van-e valaki ezen a Gáboron kívül vagy ez egy kétszemélyes projekt, egy pár, ha jól értem, egy fiú meg egy lány együtt?

    VálaszTörlés
  2. nem, egyelőre kb két fix tag, és néhány csapódó alkalmanként. bevallom, ezt szándékosan hagyja homályban a szöveg, hogy hatalmas tömegnek, mintegy népmozgalomnak tűnjünk. most úgy érzem sikerült.

    VálaszTörlés
  3. nahát, akkor ez nagyon romantikus, szép, kedves pár lehettek

    VálaszTörlés
  4. :) nem úgy van az!
    de azért köszi.

    és gondolkoztam, inkább inkább differenciáltabban azt kellett volna írnom, hogy két-három elkötelezett résztvevő, néhány tanácsadó, és alkalmi segítő, Nyuszi rokonai, barátai, üzletfelei

    VálaszTörlés