2012. március 11.

mainap

hosszú szünet után talán nem is illene szomorú hírekkel indítani, de most ez esik kézre, kis összefoglaló következik, főleg a téli pusztításokról.
Gáborék háza, a Tahi utca 42 elől egyik reggelre ellopták azt a kis örökzöld cserjét, ami egyszer már sikeresen túlélte a szomszédasszony átültetési akcióját, és épp kezdett volna felébredni a tavaszra. Tudtuk, hogy ilyesmivel számolni kell, sokan vannak, akik nem haboznak elvinni, ami épp megtetszik nekik, de azért rosszul esik persze. Ennél rosszabbul járt a kis magnóliafa, amit a dekorativitása miatt a legjobban féltettünk a tolvajoktól. De nem érte meg a virágzást, mert most a napokban összetörték, Gábor szerint leginkább úgy néz ki, mintha biciklivel keresztülhajtottak volna rajta.

A Máglya köz másik oldali udvarában a raklapokból épített rekeszekben továbbra is gyűlik a szemét, ha lesz időnk ezt ki kell takarítani megint, aztán meglátjuk, talán elbontani az egészet.


Az egyik kivágott fa tönkjén újraindultak a hajtások tavaly, valaki egy ihletett pillanatban fel is díszítette. Sajnos, hogy a kreatív ötletet a növény sínylette meg, de hát mindennek ára van.


A lomtalanításból is maradt itt ez-az


Van azért jó is, ide például valaki elkezdett ültetni, gondosság látszik a kifeszített zsinegen is. De hogy ki fog-e hajtani, afelől kétségeim vannak, mert csontszáraz az egész, ezeket a vékony botocskákat jó lett volna öntözni néha.


viszont. ilyen szép volt a délutáni fény nemrég, amikor még ennél is sokkal tornyosabb felhőket kergetett a szél. és nemsokára lombosodnak a fák, helyrehozzuk a régi virágágyást, megmetsszük a bokrokat, ha lesz pénz, akkor folytatjuk a sövények telepítését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése