2012. január 16.

munka, január

vasárnap egy kicsit takarítottunk a kertben a Máglya közben, összeszedtük a szemetet, és a raklapokból végre készítettünk három újabb rekeszt. Szépek lettek. Mivel ezt nem komposztnak, hanem kisállatmenedéknek szántuk, az aljára gallyakat tettünk, hogy lazább, zegzugos helyet alakítsunk ki, erre került az avarból egy hőszigetelő réteg. Túl sokat nem szedtünk össze, mert az ősszel nagyon sokat elszállítottak a közterületesek, ami mostanáig megmaradt, az hőszigetelőként jó szolgálatot tesz a talajon is, sok apró tavaszi virág friss hajtásai bújnak meg alattuk, ezt nem akartuk már nagyon mozgatni. A napokban szeretnék a rekeszekre feliratokat készíteni, de most már nem a sünöset, hanem egy régóta tervezett másikat a környéken élő madarakról, egy másikat a növényekről, és egy harmadikat egy kicsi helytörténeti szöveggel, és néhány fotóval. Ha valakinek vannak régi fotói a környékről, amiket szívesen megosztana, itt megteheti.

A raklapokról már jóval korábban akartam írni, még decemberben kaptuk őket ajándékba a kert számára. A Tatai úton egy nagy raktárban találtunk lelkes segítőkre, ahol elmeséltük, hogy civil kertészekként van szükségünk rájuk, mire a felesleges, nem EU-konform raklapokból szívesen adtak nekünk néhányat, és mivel közel voltunk és útba esett, még ki is hozták, barátságból. Sajnálom, hogy akkor azonnal nem volt idő írni, fotózni és a blogon keresztül megköszönni nekik, mert bár adtam blogmatricát, nem biztos, hogy azóta is követik. :)
Viszont gondolkodom, hogy lehetne-e másra is használni nálunk, a raklap egy rendkívül sokoldalú, inspiráló építőelem, tavasszal meglátjuk, meddig visz a lendület. Mások, más helyzetben pl ilyen grandiózus dolgokat építettek egy közösségi kertben:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése