2012. január 21.

föld, kert meg ilyesmi

s amíg megmerültünk a sok földi történetbe, párolgott az űrhajó kinn az esti kertbe…

úgy tűnik, a Főkertnél valóban nem szoktak hozzá, hogy a lakosságnak szolgáltassanak abban a formában, ahogy én gondoltam, mivel egy hét alatt sem jutottunk el oda, hogy egy árajánlatot adjanak mailben. Bármilyen kézenfekvőnek tűnt ez az együttműködés, most keresek mást, akivel gördülékenyebb, és kapunk végre földet valahonnan.

Még mindig nem írtam meg a múltkori, a Sirályban rendezett közösségi kertes prezentációk tapasztalatait, de az egyik nagy különbség épp az volt a különböző újbalos lelkes fiatalok és a Rosta Gábor között, hogy a fiatalok egyfajta intézményeken kívüli alternatív közösségként (sokszor kimondottan romantikus ellenállásként), a Rosta pedig épp jövőbeni intézményi feladatként vázolta fel a közösségi/lakossági kert programokat. Nekem ez utóbbi sokkal meggyőzőbbnek, működőképesebbnek és logikusabbnak látszik, végülis mi másért tartjuk el az intézményeket, mint hogy a lakosságot támogassák a különböző területeken.
Ezzel együtt folyamatosan tapasztalom, hogy az intézmények működtetői ennek mennyire nincsenek tudatában Magyarországon, és milyen nyögvenyelősen, maszatolósan haladnak még a legegyszerűbb dolgok is.

Tegnap valaki elkérte a sünös szöveget, tudnék-e neki is nyomtatni, mert ő is szeretne ilyet csinálni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése