2011. november 16.

Mit ültettünk eddig?

ahogy összeszámoltam, magam is alaposan meglepődtem.

igazából nem szeretek táblázatokat csinálni, de néha rákényszerülök, ezért most azzal ellensúlyozom, hogy mindent szépen kiszínezek. Information Is Beautiful :)


Azt hiszem, ez szuper eredmény a két évre vetítve, és a megmaradás aránya is elég jó. Ha figyelembe vesszük a forintban kifejezett értéküket, akkor még inkább elhanyagolhatónak tűnik a veszteség, mivel amik nem maradtak a kertben, azok vagy nagyon olcsón, vagy ingyen érkeztek, a drágább, és ezért kockázatosabbnak érzett növényekben egyáltalán nem esett kár.
De nézzük a tizenkilenc eltűnt tételt bontásban:



A nefelejcset saját zsebből vettem piacon nénintől (emiatt nem teljes veszteségként írom le, a néninek  láthatóan jól jött a pénz) egy ezres volt a kettő, a kis bokrok, amiket újra meg újra ledaráltak a szegélynyíróval az sajnos egyértelműen szándékos pusztítás volt, és körülbelül tíz-tizenkétezer forintnyi veszteséget jelentenek, a rózsát szintén saját zsebből vettem, ötezer forint körül Szőregről, a borostyán és a bambusz anyám ajándéka saját kertből.

és végül nézzük a jelenleg életben lévő csapatot a térképen:
furcsa, hogy a google earth valószínűleg nem túl régi, késő tavasszal vagy kora nyáron készült felvételén szinte dzsungelnek tűnik a terület, de aki itt él, az tudja, hogy a valóságban a hatás ettől erősen eltér.

A térképen látszik, hogy a fejlesztés eloszlása nem teljesen egyenletes, ennek több oka van. Az első, hogy érthető módon arra  területre fókuszáltam elsőként, amit az ablakból láttam. A második, hogy melyik lépcsőházból segítettek a lakók. A harmadik, hogy a túlsó lépcsőháznál ültetett sövények estek áldozatul a közmunkásoknak. A negyedik, hogy három nagyobb fát vágtak ki ebben az évben ezen a parkrészen, ezeken a pontokon a növénypótlásra különösen  figyeltünk. Az ötödik, a legfontosabb pedig az idő, de reméljük ezen a tengelyen való elmozdulás segít majd kiegyenlíteni a dolgokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése