2011. november 25.

...

 

4 megjegyzés:

  1. Talán a "kísérleti" vonulat annyi kiegészítést megér, hogy készüljön fóliázott ismertető mind a négy oldalra.

    A raklap+avar összetétel nem egyértelmű utalás egy városökológiai fejlesztésre-játékra. Sok ember szemében keltheti egy kezdődő hulladéklerakat benyomását, amihez aztán ő hozzáteszi a magáét, mivel a környezet részéről nem számít "neheztelésre".

    A plusz fóliák költségét adományként felajánlom.

    Persze ez korántsem old meg minden problémát, hogy mást ne mondjak, az ismertetők kivilágítására nem gondoltam :) Noha a köztéri lomtalanítást talán inkább este szokták végezni az alanyok (vagy ha nem, az a közállapotok romlására utal a szememben).

    VálaszTörlés
  2. hát, köszi, de ez most nem ezen múlik. nem akarom mind a négy oldalán hinteni az igét, abszolút egyértelműen és láthatóan kommunikáltam szerintem. ha négyszer mondasz el mindent, az nem változtat a helyzeten. a megjelenő lomok a remélhető együttműködés mértékét jelzik, és ez így korrekt. inkább arra van esély, hogy valaki más meg begyűjti, mint ahogy a szelektív gyűjtőszigetek környékéről is elvisznek szinte minden mellétett holmit.

    VálaszTörlés
  3. ezt az előzőt nem rosszkedvből írtam, hanem elvi okokból. úgy tűnik egyébként, hogy elindul némi változás, látom, hogy mások is ültetnek itt-ott. én szívesen összeszedem néhányszor a szemetet, meg rendbe teszem az egész környéket, egy-egy lelkes segítővel. de keresem azt a finom határt, ahol beindul egy reakciós folyamat. ha lépsz egyet, akkor mások is lépnek egyet. ha adsz egy forintot, vagy egy óra munkát, akkor mások is hozzátesznek valamit. ha hosszabb idő alatt csak annyit sikerül elérni, hogy én leszek a környék zakkant ingyenmunkása, hogy a lakók még nagyobb lendülettel szórhassák a szemetet, az annak a jele, hogy tovább kell menni egy házzal.
    (ez majd megér egy külön évösszegző posztot, készül is egy ilyen, az ültetési térkép meg a pénzes után, csak mostanában kevés időm van.)

    VálaszTörlés