2011. március 21.

dolgoztunk, dobálok ide képeket

nem vettük meg a többi növényt, mert egész héten a havasesővel riogattak, ehhez képest tökéletes kertimunka-idő lett.
ébredeznek a csigák. főleg akiket kiforgattam az avarból. már nagyon rég nem láttam olyan bemeszelt bejáratú csigaházat, amit nagyapám mutatott egyszer régesrég. mitől is függ az, a hideg téltől?
Gergő ás.
Ide, a régi homokozóba ültettük el a rózsákat, tettünk alájuk rózsának való földet. (az Asronomia nyert! :) Jó volna, ha mások is figyelnének rá, ne vigyék már el őket. Bár egyelőre nem sokat mutat az a néhány botocska. metszeni kell majd még.
Ági gereblyéz.
Négyen szépen körbejártuk szinte az egész területet, elég jó hatásfokkal dolgoztunk azt hiszem. Laci közben elmesélte, hogy ötvenhárom éve lakik itt. Idén mintha kevesebb boglárka lenne, tavaly ugyanebben az időszakban is jóval több csapadék volt. mindenesetre azon a részen, ahol a legtöbb szokott lenni, csak óvatosan szedtük ki az avart.
Közben figyeltük, hogy az egyik platánfára dolmányos varjak építenek fészket. Nem volt egészen tiszta a kép, de mintha hármasban hordták volna a gallyakat az új kéróhoz. Valamit elkaptak a trendekből, vagy csak még versenyben vannak a fiúk?
Ezekből a kis földi rügyekből lesz az alkörmös.
Jött egy bácsi is, ősöregnek tűnt, pedig még innen van a nyolcvanon. Rossz látni, hogy milyen eltörődöttek itt az emberek, és főleg, hogy milyen keserűek szegények. Miközben zsákba szedtük az avart, meg külön a szemetet, amit összegereblyézett a buszmegálló mögött, mutatta, hogy hova ültetett régen tulipánokat (kis kertet kertelt magának olyan kötözőműanyagból) mondta, hogy mind kiszedték a virágait, de még csak nem is ellopni, csak hogy pár lépéssel odébb megtalálja összetaposva. Ez a legnehezebb, mit lehet rá mondani. Tessék vigyázni, és csak úgy kertészkedni, nehogy megszeresse a virágait?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése