2011. május 1.

sárga virágok, bordó levelek

együttese a szigeten, ahol esténként már énekel a csalogány.
a madártani egyesület, ahogy minden évben, idén is rendez közös sétákat fülemülék éjszakája címmel, az országban sok helyszínen, ahol élőben is meg lehet hallgatni a neves dalnokot - Budapesten például a fiumei temetőben, május hetedikén, azaz jövő szombaton este hat és kilenc óra között.
"Sose azt kérdezd, mit tesz a fülemüle érted, hanem azt, mit tehetsz te a fülemüléért!"

2 megjegyzés:

  1. Már többször el akartam menni ilyen rendezvényre, de még mindig elmaradt. Milyen szokott lenni? Voltál már a korábbi években? Nem zavarja a madarakat a nagyobb csoport megjelenése? Tavasszal rendszeresen szoktam hangfelvételeket készíteni az erdőben, de olyankor egyedül vagyok (esetleg kettesben), ez még nem nagyon zavarja a madarakat. Viszont szakértő híján nem nagyon tudom beazonosítani a hangokat. Két-három éve egy Túristvándiban készült májusi felvételen vagy 8-10 különböző madárhangot számoltam össze(a pontos számra már nem emlékszem), nem beszélve a békákról és a zümmögő szárnyas rovarokról.

    VálaszTörlés
  2. nem voltam még soha, de biztos, hogy jó. a fülemülét valahogy pont megismerem, de ne kérdezd, honnan.
    igazából azt hiszem, ha szürkületkor a Margitszigeten sétálsz, és valaki áthatóan dalol és nagyon szépen cifrázza az év ebben a szakában, az ő lesz.

    VálaszTörlés