2011. április 17.

AMINK VAN - mindenféle aprónép

a ház előtt:
épp levelet bont a cserszömörce,
erősödik a fűzfa,

két hete még boglárka expanzió meg óvatos kis tulipánok
(egyébként egy kollegám Hollandiából hozott tulipánhagymákat ültetett, most meg nem átallotta levágni, és elhozni őket a kertből, hát ha azt mondom, hogy kétszer ekkora virágok nőttek belőle, mint amiket itthon szoktam látni, akkor nem túlzok. a színük is nagyon érdekes, valami furcsa fátyolos, pasztell, kifinomult árnyalat, nem is tudom megnevezni, valahol a rózsaszín, mályva és piros között, az előbbiekhez közelebb... pedig tudták, hogy a nők kulturális és szocializációs okokból kifolyólag sokkal több szín megkülönböztetésére és megnevezésére képesek mint a férfiak? meg kell erőltessem magam.
továbbgondolva, megszakadna a szívem, ha az óvott-gondozott hollandi virágaimat letépkednék meg eltaposnák, mint a Feri bácsiéit (itt), ezért ebben az irányban nem fejlesztünk a közeli jövőben.)

most meg mindenféle kis vegyes: tyúkhúr, gyermekláncfű, ibolya, lóhere és több ismeretlen kis izé is. füvek, na.

a szomszéd ház előtt meg egy egész violarét:

Népszigeten:

4 megjegyzés:

  1. Most érdemes kimenni a Margit-szigetre. Ma végiggurultam biciklivel, kb. 3 km-es sebességgel és végiggyönyörködtem a fákban, virágokban. Kicsi korom óta járok ide, anyukám itt tanított meg biciklizni a kaszinó előtt, öt éve újra szinte mindennap tekerek itt, de még sohasem láttam ennyire szépnek. Az illat, a fények... tökéletes tavasz... elhatároztam, holnaptól kiviszem a laptopom, és ott írok inkább, mint itthon a négy fal között. És még az állatkert is megvan...

    VálaszTörlés
  2. én egyik nap szürkületkor hang után menve megtaláltam a fiatal baglyokat ott, a rózsakert végénél! akartam is róla írni!

    Az állatkertről elsőre elfogadtam az állatkerti szóvivő álláspontját, hogy ha nem találnak üzemeltetőt, akkor meg kell szüntetniük, mert a költségvetési megszorítások ígymegúgy, és a nagy állatkert szolgáltatásait mindenképp fenn akarják tartani, abból nem akarnak faragni. Aztán elgondolkodtam, hogy sok gyerek nem jut el a fizetős nagy állatkertbe soha, de ide akár naponta kisétálhatnak velük. ha megmarad.

    VálaszTörlés
  3. Azt már akartam kérdezni, hogy a baglyokkal ápolt szoros kapcsolatod véletlen szimpátia, szakmai indíttatású vonzalom, vagy más oka van? Persze, csak akkor érdekel, ha a választ szívesen megosztod a nagyérdeművel... :)
    a kawai cimkével meg végképp bajban vagyok... számomra ez egy digitális zongora-márka, és a netről sem lettem okosabb, vajon mit takar még... de lehet, hogy mindenki számára evidens, csak én hiányoztam aznap a suliból :)

    VálaszTörlés
  4. semmi szakma :)
    pár éve egy olyan helyen laktam, ahol szinte bejöttek az erkélyre, olyan közel fészkeltek, figyeltem, ahogy felnő a feszészekalj, esténként pár méterre üldögéltünk egymástól. úgyhogy mondhatni véletlen.
    a kawai a cuki helyetti teg, mert a cuki elég hülyén hangzik, a kavaí viszont biztos szintén hülyén hangzik, de legalább japánul, és ott beágyazottabnak tűnik maga jelenség is. :)
    ez valahogy csak úgy lett.

    VálaszTörlés