2011. április 5.

munka, április

hétvégén az elhúzódó bicikliszerelés után kialakítottam a tálcákat a frissen ültetett berkenyefa meg a madárbirs körül, ami eddig valahogy mindig elmaradt, szegény kicsit kiesik a képből, így néha kimarad a jóból. azért ennek ellenére szépen hozza a friss leveleket. Az öt rózsatőből négyen láttam hajtást, az annyi mint nyolcvan százalékos  siker. A korlát maradványait leflexelték az öreg bokrokat pedig kiásták az önkormányzati cég munkatársai. Képek később.
Az ismert probléma miatt valami jól használható csikkgyűjtő installálásán gondolkodom, szívesen veszek ötleteket! Ha a téren kevesebben dobálnák el a tonnaszámra gyűlő csikkeket, akkor nincs reménytelen ügy, talán az ablakokból dobálók is változtatnának lassan.

4 megjegyzés:

  1. Navégreírokide. Cikkgyűjtő, hát... attól tartok, nem fog eléggé tetszeni, de praktikusnak praktikus szerintem. Nagy konzervdoboz, belül módszeresen lelapítva a sorja. Egy színre vagy mintásra festve. Csavarral vagy csak egy szöggel a padtámla két végére, merőlegesen. Csak el kell fordítani az ürítéshez. A festés talán egyfajta bizarr díszítőelemmé is teheti.

    Siker esetén Józsefvárosnak is eladjuk!

    VálaszTörlés
  2. hehe, erre szokták viccesen emlegetni Freudot, hogy lett a csikkgyűjtő nálad cikkgyűjtő?!
    köszi, az ötlet jó, egyszerű, rondának ronda, viszont ebben a műfajban ez úgyszólván követelmény.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, kíváncsi lennék a dizájn-c(s)ikkgyűjtőre... ("Sikkgyűjtő"?)
    Jut eszembe, ezt tényleg csak gerilla módon lehetne installálni, a hivatal semmilyen módon nem tudja támogatni, legalábbis Józsefvárosban. És nem szépészeti okból, még csak nem is azért, mert egyébként fütyül az ilyesmire, hanem mert... hivatalosan ott nem szabad dohányozni. Így a csikkek gyűjtését sem vehetik tudomásul, ezt mondták!
    Vajon az Angyalok földjén mit ír a törvény erről?

    VálaszTörlés
  4. lehet, hogy az új alkotmány szerint majd az ablakodból kilőheted a cigit a dohányosok szájából. bocs.

    van még mit gondolkozni ezen, mert ha pl az önkormányzat által foglalkoztatott fenntartók nem takarítanák, akkor bukik az ötlet, én sem szeretnék minden áldott reggelt azzal kezdeni, hogy a mások által itthagyott cuccot szedegetem, vagy a gyűjtőt takarítom. főleg, hogy kora reggeltől késő estig több turnus, nagy forgalom van.

    VálaszTörlés