2012. január 8.

Ismeretlen testvérek

Az egy nap a városban blogban találtam egy másik, az enyémnél közösségi szempontból jóval sikeresebb kezdeményezést, most ezt olvasom épp nagy örömmel:
Sok oka lehet, hogy miért működik náluk az jobban, amivel én annyit küszködök, pl hogy sok a fiatal, a kisgyerekes családok eleve fogékonyabbak talán a környezetre és elkötelezettebbek a jövő alakításában, aztán a játszótér amúgy is egy népszerű téma, Zugló stabilabb közeg, átlagot tekintve sokkal jómódúbbak a lakók, szociokulturális szempontból kedvezőbb a környezet, a fiatal lakóparkokban talán inkább tulajdonosok mint bérlők a lakók, és emiatt is több felelősséget éreznek a környezetük iránt…
mindenesetre arról szól, hogy vannak ilyen emberek, és ha sikerül megtalálnod őket, akkor az élet egy csapásra sokkal de sokkal jobbá válik.
És ez az egyetlen, amiben még bízhatunk talán: hogy a civil szféra felől sokan vannak ezek a keresgélők, tevékenyek, nem elfásult, nem cinikus emberek, ha valahol, bennük lehet potenciál, javítani a dolgokon.

2 megjegyzés:

  1. ITT épp az olyan civil kezdeményezések fontosságáról van szó, mint amilyet csinálsz, csináltok.

    Ne add fel!
    Kitartással és türelemmel,a jó példa mutatásával előbb-utóbb az eredmény is látszani fog!

    VálaszTörlés
  2. köszi a biztatást, és amúgy meg dehogy adom fel! :)

    Igazság szerint soha nem kaptam még ekkora területet, hogy játszhassak rajta, és mellesleg ekkora elkölthető keretet sem, amiből saját belátásunk szerint (és azt hiszem elég jól) fejleszthetünk. Ez nekem pillanatnyilag a legjobb játék. Összesen csak azt sajnálom, hogy egyelőre kevesen érzik hasonlóan. Én nagyon szeretek a építeni, alakítani, kitalálni hogy hogyan lehetne jobb, és megcsinálni, metszeni, fákat ültetni, avart gereblyézni, ezzel akár egyedül, vagy egy-két baráttal közösen is jól elszórakozunk. Arról van csak szó, hogy ez a része, amikor magamnak kell megcsinálni valamit rendesen, az úgy tűnik jobban megy nekem, mint amikor másokat kell rádumálni, hogy valamit csináljanak. Ezen a területen szeretném jövőre fejleszteni a projektet, sok ötlet van már rá, most várjuk a tavaszt. :)

    VálaszTörlés