2012. január 23.

ha

a gerillakertész kitenne egy kis táblát is, mondjuk hogy
Ide néhány virágot ültettünk, kérlek vigyázz rá, és ne vidd magaddal!
az javítana, vagy rontana a megmaradás esélyein?

3 megjegyzés:

  1. úgy gondolom, egyik sem. Mert aki olyan, az felirat nélkül sem viszi el, az ellenpólust pedig nem hatja meg a lelkiismeretére apelláló táblácska. Esetleg a jóindulatú csoportból egy-két nem kertész-típust tud arról felvilágosítani, hogy ez bizony nem vadon nőtt... Aki hozzáértő (én nem vagyok az), az gondolom tudja, hogy csak úgy vadon nem nő tulipán.

    VálaszTörlés
  2. szerintem rontana, mert pont olyanok figyelmét hívná fel, akikét nem kéne

    de én azt gondolom, hogy a közterületi virágok leszedése, bár nem kívánatos, része lehet a virágok életének (mint A fehér király első fejezetében). A tulipán azért is nagyon jó alany erre, mert elég csak a virágzás első néhány napját megúsznia, és akkor már elég erőt gyűjt a hagymája a következő évi kikeléshez

    VálaszTörlés
  3. a leszedése nem is bánt annyira mint ha tönkreteszik. egy fokkal jobb volt mikor kiásták és elvitték gyökerestül, mert ott tudtam, hogy hát megtetszett... :)
    de a környéken szoktak panaszkodni a nénik, hogy elviszik a virágaikat, azért az szomorú, mert ők csak egy-két tő rózsát vagy íriszt nevelgetnek gondosan az ablakuk előtt, és utána az egész emberiségben veszítik el a hitüket.

    VálaszTörlés