2011. február 4.

Újabb történések, együttműködés az önkormányzattal, készülődés a várt tavaszra

A napokban felvettem a kapcsolatot a 13. kerületi Környezetgazdálkodási KNKft-vel, akik a mi házaink körül is végzik a közterületek karbantartását és a parkfenntartást. A cég kertészmérnök munkatársai nagyon kedvesek voltak, és egy egyeztetett időpontban leültünk beszélgetni az együttműködés lehetőségeiről.
Elsőre úgy tűnik, sokféle konstrukcióban lehet pályázati forrásokhoz jutni, bár várhatóan nem nagy összegben, de ahhoz elég lehet, hogy ha közösségi munkát is adunk hozzá, elinduljon valami. Ezekről részletesen írok a hétvégén. Addig is, és ettől függetlenül is érdemes körülnézni a honlapjukon.
Szóba került, hogy az önkormányzat az öntözőhálózat felújítását is tervezi a közeli jövőben, ami azért is volna jó, mert ugyan a tavalyi évben volt bőséges csapadék, így a locsolás nem okozott gondot, de  egy szárazabb évben a környező házaknak nincs arra erőforrásuk, hogy saját költségükön locsoljanak (technikailag erre volna lehetőség a szeméttárolókban lévő vízcsapra kötve a slaugot).
Volt három konkrét kérésem is, az egyik, hogy szállítsák el a halomba gyűjtött sittet, a másik, hogy a kiszáradt, beteg fát vágják ki (helyette tavasszal szeretnénk újakat ültetni), a harmadik pedig a hiányzó szerelvényfedő pótlása. Mindháromra kaptam ígéretet, és ahogy reggel lefotózhattam, egy gyorsreagálású egység az első kérést már teljesítette is! Íme:
a szemét hűlt helye

1 megjegyzés:

  1. Örül az ember lelke, ha látja, hogy a volt kerületében úgy mennek a dolgok, ahogy annak mennie kell. :)

    VálaszTörlés