2011. február 7.

Pályázati lehetőség

az elmúlt év folyamán többekkel beszélgettünk a kerti szöszölés közben, azokkal is, akik részt vettek a növények ültetésében meg a takarításban, és olyanokkal is, akik a véleményükkel segítettek. Mindenkinek voltak ötletei, hogy mit kellene/lehetne még csinálni, és sok közös vonás volt az elképzelésekben, elsősorban a további növények ültetésével kapcsolatban. Részben emiatt kerestem meg az önkormányzat kertészeti szakembereit, következzen most a pályázatról szóló beszámoló, ahogyan ígértem:
az önkormányzat igyekszik támogatni a közterületek zöld felületeinek gondozottabbá tételét, minőségi javítását (ez egyben megtakarítást is jelenthet, mint majd alább kiderül). A pályázatok másik célja a lakossági együttműködés erősítése egymással, és az önkormányzat közterületes részével, tehát ha jól sikerül, akkor (minimum) két legyet egy csapásra.
Nézzük a részleteket:
Pályázni nem magánszemélyként, hanem társasházként lehet, ezért célszerű a lakók egy részét megnyerni, akiknek van kedvük egy kis időt és munkát hozzáadni a esetleg elnyert pénzhez. Azt remélem, ennek a megnyerésnek egyik eszköze az, hogy most itt gépelek. ;>
a támogatási igényt különböző területrészletekre lehet benyújtani, ezek:
- közterületi előkert gondozása
vagy
- parkolót elválasztó zöldsáv gondozása
vagy
- parkrészlet gondozása
vagy
- fasori sáv gondozása
vagy
- kutyafuttató-gondozás
vagy
- játszótér-gondozás
a lakók által gondozásra vállalt területről az önkormányzati fenntartó mintegy levonul, innentől a lakók tartják karban, ami magában foglalja a locsolást, gyommentesítést, hulladék eltakarítását és a növények gondozását; a munkát az önkormányzat ellenőrzi.
A támogatás összege nem nagy, circa 120 ft/m2, a pontos összeget pedig egy területi felméréssel állapítják meg. Ezért írtam, hogy összességében megtakarítást jelent, mivel innentől az önkormányzatnak ezzel kapcsolatban ellenőri feladata van. De ez nem is baj, inkább lehetőség mindkét fél számára.
Az elnyert összeget
- növények, kerti eszközök vásárlására
- kertészeti szolgáltatások megrendelésére
- reprezentációs költségek fedezésére (haha)
lehet fordítani.
A pályázat benyújtásának a határideje április 20, a nyertesek május közepétől számíthatnak szerződésre, ami ültetni kicsit késő, de jobb későn, mint soha.
A pontos pályázati dokumentáció ITT található meg, a kicsit titokzatos LZVP 2010 név alatt.
Írjanak véleményt hozzászólásként vagy privátban, beszéljük meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése