2012. március 26.

déli hírek

- Reggelente a fakopáncs hangjára ébredek. Sajnos a rigók nagyon megritkultak a környéken a szarkák fészekrabló tevékenysége és agresszív viselkedése következtében. Hazamentek a fenyőrigók is északra. Viszont sétálva szemezgető seregélyekkel lehet találkozni mindenfelé. A galambok szemrehányóan pillantgatak befelé, mióta leszereltem a madáretetőt a korlátról, de nincs mese, itt a tavasz, mindenki járjon ezentúl élelelmért a szabadban. Az abalakot is ideje volt megtisztítani, amit télen elnéztem, hogy összemaszatolnak az eleség körüli sertepertélésben.
- Szombaton (31-én) este az áramfogyasztás környezeti terheire és a takarékosság fontosságára figyelmeztető világkampány, A FÖLD ÓRÁJA lesz 20:30 és 21:30 között. A csatlakozókat mindössze arra kéri a kampány hogy erre az egy órára kapcsoljanak ki minden elektromos áramot használó gépet (a hűtő szerintem kivétel) .)
- Az Átalakuló Wekerle csoport blogjának új hírei szerint április 22-én nagy bemutatkozást tartanak a Gutenberg téren. Családi Sokadalom nevű rendezvényen piac, játszóház, és ökologikus gondolkodásmód terjesztése várható.
- A KÉK Közösségi kertes honlapján látom, hogy holnap (26-án) este méhészkedés programjuk lesz, előadással, mézkóstolással
- Tegnap Gyümölcsoltó Boldogasszony napján az e naphoz kötődő fontos tevékenységekre tett ajánlásokat a Nyest. Talám még ma sem késő ,)

4 megjegyzés:

  1. vajon a Föld Órájában lehet a laptopot akkumulátorról használni?

    VálaszTörlés
  2. szerintem kizárólag papírkönyvet olvasni, esetleg gyertyafényben romantikázni szabad. ,)

    annál is inkább, mert azt hiszem nem a feltételezett megtakarítás a haszna (az kérdéses), hanem a szemléletformálás, hogy egy világkampány esetében nagy tömegek gondolkodnak el energiahasználatról, felelősségről, véges készletekről... és beszélgetnek róla

    ezért viszont mivel _neked_ a társadalmi hasznosságod a bekapcsolt laptoppal tud teljes mértékben megnyilvánulni, és az összahasonlíthatatlanul nagyobb haszon mint az egy órányi energiamegtakarításod... feloldozlak ,)

    azt hiszem ezt körbejártam. ?

    VálaszTörlés
  3. ezt körbe, zseniális talmudi módon és megoldásra jutva
    akkor hát a Föld Órájában gyertyafénynél akkumulátorról blogot írok majd

    VálaszTörlés