2012. október 10.

őszi újraindulás

A napokban tömegesen jönnek a cinkék fürdeni, az ablakmélyedésbe csavarozott tenyérnyi itatóra, ami egy kiszuperált ételdoboz. Jó, hogy felfedezték végre, és furcsa, hogy eddig nem, épp amikor a nagy szárazság volt, valahova máshova menekülhettek.

Bár úgy tűnik, ez az egyszerű szögletes műanyagdobozka is megteszi, egy orosz oldalon találtam egy fokkal bonyolultabb recycling ötletet, ami azt is biztosítja, hogy a kipancsolt víz helyébe hosszabb ideig új, tiszta víz kerüljön.
Nagyon tetszik egyébként ez az empatikusság és a mérnöki problémamegoldó gondolkodás együttese, ahogy a szerző leírja, hogy a kerti munka közben hogyan figyelte meg a hűsölni vágyó madarakat, és hogyan jutott arra, hogy ez az egyszerű automata lesz a jó megoldás.
A fürdő-itató egy két- és egy ötliteres palack kombinálásával készült, ezenkívül szükség van egy csavarra, anyára, alátétre - ezekkel rögzíthetjük egymáshoz a két különböző méretű flakont a kupakjuknál, némi drótra a felfüggesztéshez, valamint szerszámként egy éles szikére és valamilyen fúróeszközre:



és ha mindent jól csináltunk, íme:


2 megjegyzés:

  1. megszűnt a kertészkedés a Máglya közben? Nyár eleje óta nem volt bejegyzés! mi lett a megnyert pályázati pénzzel, mi lett a kis ültetőcsoporttal?

    VálaszTörlés
  2. nem szűnt meg, csak könyörtelenül utolért minket is a válság

    éppen most lázas háttérmunka folyik az Ültessfát érdekében, meglátjuk, mire megyünk.
    a pályázati pénzt természetsen idén még el kell költenünk, igyekszünk jól költeni. Ezzel kapcsolatban is elfogadunk és megfontolunk ötleteket, de vannak saját terveink.
    az ültetőcsoportba pedig tárt karokkal várjuk a segíteni jelentkezőket!!! akár itt kommentben, akár levélben, akár a blog facebook-oldalán!

    VálaszTörlés