2012. május 8.

Egy régi kép

Ez a fotó érkezett az imént a postaládánkba, első emeleti ablakból készült, valószínűleg egy őszi napon, 1972 körül. Sajnos a tér nem látszik rajta, leginkább csak az, hogy a buszmegálló környékén még kicsik a fák, lombosan is átlátást engedtek az iskola felé. A ház előtti nyárfa, ahogy a jobbról belógó ágakon látszik, már akkor is elég nagy lehetett.
Szeretnénk arra biztatni más olvasókat is, hogy ha van fényképük és hozzá kapcsolódó történetük a környékről, az eltűnt hétköznapokról, osszák meg velünk.

6 megjegyzés:

  1. vajdapeterutca2012. május 9. 0:40

    nagyszerű az új tördelés és dizájn!

    a fényképek (és talán a történetek) miatt esetleg érdemes lehetne néhány idős emberhez személyesen becsöngetni, ha jut rá kapacitás. gondolkodnak kicsit, aztán szerintem adják, pláne ha nincs rajta családtag, aki miatt mégsem

    VálaszTörlés
  2. köszi!
    igen, ez is tervben van! :>

    VálaszTörlés
  3. Elnézést,de a fenti kép nem a Máglya közről,hanem a Máglya köz-i lakás udvarra néző ablakából készült, és a Gönczöl utcát, ill. a Fiastyúk u. 35-37 sz. iskolát mutatja, a teljesség kedvéért.Amikor a kép készült, még híre-hamva nem volt itt buszmegállónak.
    Udvözlettel:

    Tokai László egy volt Máglya közi lakó (1956-89 ig)jelenleg is anygyalföldi lokálpatrióta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia, Laci !! én a Barát Ági vagyok, és most olvastam a Máglya-köz-ről ! nagyon megörültem a neved hallattán, kérlek jelentkezz egy pár sorban, hogy mi van veled !

      Törlés
  4. igen, köszönöm, valóban a ház kerti oldalát mutatja a fotó, azt az oldalt, aminek a zöldítésén, fejlesztésén itt lakóként dolgozunk. A Máglya köz címke elsősorban abban segít, hogy a Máglya közi környékkel foglalkozó bejegyzéseket lehessen leválogatni, illetve megkülönböztetni a Tahi út 42/b körüli munkánktól.
    Ha lokálpatriótaként volna a közeli utcákról, terekről vagy akár a tágabb Angyalföldről saját fotója, története, szívesen megosztanánk a blogon.

    VálaszTörlés
  5. Én is a Máglya-közben laktam, és pont a Tokai Laciék voltak a szomszédunk!! nagyon kedves gyermekkori emlékek fűznek a Lacihoz!!/Barát Ági vagyok, kérlek írj egy pár sort magadról,/

    VálaszTörlés